Facebook, Singapur, Endonezya ve Kuzey Amerika’yı birbirine bağlamak için iki yeni denizaltı kablosu döşemeyi planladığını duyurdu. İnternet bağlantısının bant genişliğini artırma projesi, Google ve yerel telekomünikasyon şirketleri ile işbirliği içinde hayata geçirilecek.

Raporlara göre, Echo projesi Google ve Endonezya telekomünikasyon şirketi XL Axiata ile ortak olarak uygulanıyor. 2023 senesine kadar tamamlanması bekleniyor. Bifrost projesine gelince, Facebook’a ilave olarak, Endonezya Telkom’un bir yan kuruluşu olan Telin ve Singapurlu şirketler grubu Keppel de bu projeye katılıyor. Bu proje 2024 senesine kadar tamamlanmalıdır.
Yasal onay gerektirecek iki yeni kablo, Facebook’un dünyanın en büyük beş pazarından bir tanesi olan Endonezya’daki önceki yatırımıyla uyumlu. Endonezya İnternet Servis Sağlayıcıları Derneği’ne göre, ülkedeki 270 milyon insanın yaklaşık% 73’ü 2020’de İnternet’i kullandı. Bununla beraber, çoğu mobil İnternet kullanırken, Endonezyalıların sadece% 10’u geniş bant hizmetlerini kullanıyor.