Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silmek İçin Ne Yapmalı?

0
Facebook hesap silme işlemi nasıl yapılır?
Facebook hesap silme işlemi nasıl yapılır?

Facebook gibi birçok mecrayı içinde barındıran sosyal medya, çağımızın yeni hastalığı. Bir bağımlılık haline gelen sosyal medya uygulamaları, akıllı telefonlarla beraber hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer almaya başladı. Fakat bu durum yeni sorunları da ortaya çıkarıyor. İleriki durumlarda kullanıcılar Facebook hesabını kalıcı olarak silmek isteyebilir.

Facebook Hesabınızı Neden Silmek İsteyesiniz?

Kullanıcıları endişelendiren en büyük sorunlardan biri veri gizliliği.

Sosyal medya uygulamalarının milyonlarca kullanıcının verisini topladığına dair haberleri elbet görmüşsünüzdür.

Bu durumun en büyük örneği ise Facebook.

Veri skandallarıyla gündeme gelen Facebook için şu sıralar kullanıcılarının sorduğu en sık soru ne yazık ki “Facebook hesabı nasıl kapatılır?” oluyor.

Öyle ki Amerika seçimlerinden önde Facebook’un 50 milyon kullanıcının verisini kayıt altına aldığı ve analiz şirketleriyle paylaştığı ortaya çıkmıştı.

Haliyle Facebook, veri gizliliği konusunda soru işaretleri oluşturmaya başladı.

Bu nedenle de kullanıcılar Facebook hesabını kalıcı olarak silmek istiyor. Hatta Facebook hesaplarını kapatmak için kampanyalar bile düzenlenmiş ve kullanıcıların hesaplarını silmeleri istenmişti.

Peki, Facebook hesap silme işlemi nasıl yapılıyor? Daha doğru ifadeyle Facebook tamamen silme işlemi nasıl yapılır?

Facebook hesabı silme, son günlerde milyonların merak konusu...
Facebook hesabı silme, son günlerde milyonların merak konusu…

Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silmek Yolunda Adımlar

Detaylara geçmeden önce Face hesap silme işleminin nasıl yapılacağından söz edelim. Sonrasında merak ettiğiniz sorulara cevap vermeye çalışacağız.

Facebook hesabınızı silme işleminin nasıl yapılacağına geçmeden ufak bir noktada hatırlatma yapalım.

Akıllı telefon kullanıcılarının bir kısmı, uygulamayı akıllı telefonlarından kaldırdıkları zaman hesaplarının silindiğini düşünüyor. Fakat böyle bir durum söz konusu değil.

Üyeliğinizi silmeniz için Facebook hesap kapatma işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Doğrudan uygulamayı silmeniz, Facebook hesabını kalıcı olarak silmek için yeterli değil. Hazırsanız Facebook hesabınızı kapatmak için yapmanız gerekenlerden söz edelim.

  1. Bu işlem için Facebook tarafından oluşturulmuş olan bir üyelik silme sayfası bulunuyor. Öncelikle bu sayfaya giriş yapmamız lazım.
  2. Facebook hesap silme linki için bağlantıya gidin.
  3. Karşınıza “Hesabımı Sil” alanı gelecektir.
  4. Bu alanda mavi butonla gösterilen “hesabımı Sil” sekmesine tıklamanız gerekecek.
  5. Hesabınızı silmek için butona tıklamanızın ardından açılır bir pencere karşınıza gelecek.
  6. Bu açılır pencerede güvenlik adımları var. Önce şifrenizi girmeniz lazım.
  7. Şifre alanına şifrenizi giriyorsunuz ve hemen aşağıda bir güvenlik kontrolü görüyorsunuz.
  8. Kutudaki metin yazan yere de gördüğünüz ifadeyi giriyorsunuz.
  9. Tebrikler! Bu işlemlerden sonra hesabınız silme onayına geçecektir, yani hesap silme işleminiz başlayacaktır.

Hesap silme işleminin başlayacağını söyledik çünkü anında hesabınız silinmiyor.

Siz yalnızca Facebook hesap silme linki üzerinden girdiğiniz sayfadan hesap silme işlemini başlatıyorsunuz, fakat sonrasında Facebook’un kullanıcı politikalarına göre geçmesi gereken bir süre mevcut.

Bilmeniz Gerekenler

Facebook hesap silme ne kadar sürüyor?

Hesabınızın silinmesi için Facebook tarafından konulmuş olan bir süre var. 14 gün boyunca hesabınıza yeniden giriş yapmamanız gerekiyor. 14 gün içerisinde hesabınıza yeniden giriş yapmayı denediğiniz zaman, hesap silinmeden yeniden aktif konuma geçebiliyor.

Facebook hesabımdaki uygulamalar siliniyor mu?

Facebook hesabınızı sildiğiniz zaman, çoğu durumda Facebook hesabınızda bulunan uygulamalar silinmez. Bunun için facebook kapatma işlemi yapmadan önce, hesabınıza girip uygulamaları kaldırmanız gerekiyor.

  1. Facebook hesabınızı kapatmadan önce hesabınıza giriş yapın.
  2. Ardından burada yer alan uygulamalar sayfasına girmeniz gerekecek.
  3. Sonrasında uygulamaların yanında yer alan “X” işaretine tıklayıp, uygulamaları kaldırmanız gerekiyor.

Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silmek Ne Sonuçlar Doğurur?

Buraya kadar olan kısımda Face hesap silme işleminin nasıl yapılacağından söz ettik. Bu kısma kadar “Facebook nasıl silinir?” sorusunu da yanıtlamış olduk.

Şimdi ise Facebook tamamen silme işleminden sonra ne gibi gelişmeler yaşandığını aktaracağız. Bakalım hesabı sildiğimiz zaman neler oluyor?

  • Facebook hesabını kalıcı olarak kaldırmak işleminden sonra bilmeniz gereken ilk kısım, hesabınızı tekrar etkinleştirmenin mümkün olmayacağı.
  • Facebook silme işlemi sonrasında tüm profiliniz, fotoğraflarınız, gönderileriniz, videolarınız, eklediğiniz paylaşımlar, kısacası her şey silinmiş oluyor. Ayrıca bunları geri getirmeniz de mümkün değil. Silinen tüm bilgiler kalıcı olarak siliniyor.
  • Bu hesap üzerinden üye olduğunuz Pinterest ve benzeri hesaplar varsa, bu hesaplar için de Facebook ile giriş özelliğini unutmanız gerekiyor.
  • Hesabınızı silmenizin ardından Messenger kullanımı da yapamıyorsunuz.
  • Hesap silme işleminden sonra, gönderdiğiniz mesajlar sizin hesabınızdan tamamen siliniyor. Fakat mesajları gönderdiğiniz arkadaşlarınızın gelen kutusunda, mesajların tutulabileceğini de belirtelim.
  • Bunun için karşı tarafın mesajları silmesi ya da gelen kutusunu temizlemesi gerekiyor. Aksi halde siz de gözükmese bile karşı tarafta mesajların görüntülenmeye devam ettiğini görüyoruz.
Facebook hesabı kapatma, uygulamalarızın da silinmesi anlamına gelmiyor.
Facebook hesabı kapatma, uygulamalarızın da silinmesi anlamına gelmiyor.

Facebook Uygulamaları Nasıl Kaldırılır?

Facebook hesabını kalıcı olarak silmek işleminden önce, uygulamaları silmek istiyorsanız eğer bunu kendinizin hesap ayarlarınızdan kaldırmanız gerektiğini belirtmiştik.

Facebook hesap kapatma işlemiyle birlikte en çok gelen bu sorunun cevabına aşağıdaki adımları izleyerek ulaşabilirsiniz.

Sonuç

“Facebook nasıl silinir?”, “Facebook hesabını kalıcı olarak silmek mümkün mü?” sorularına cevap bulmaya çalıştık. Kısaca bir özet geçmek istersek, Facebook hesabını kalıcı olarak silmek tabii ki de mümkün sonucunu çıkarabiliriz.

Fakat bunun için, saydığımız şartları yerine getirmeniz gerekiyor. Özellikle hesabınızı silmenizin ardından, yeniden hesaba giriş yapma konusuna dikkat etmeniz gerekiyor.

Bunun için Facebook tarafından açıklanan süre 14 gün.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi 14 gün sonra hesabınız tam anlamıyla siliniyor ancak bu süre içerisinde giriş yaptığınız zaman, tam olarak silme işlemi yapılmadan hesabı yeniden açmanız mümkün olabiliyor.

İllaki böyle bir durumla karşı karşıya kalacaksınız diye bir şey yok ancak genelde bu şekilde bir işleyiş söz konusu.

Eğer Facebook hesabını kalıcı olarak silmek yerine, bir süre Facebook kullanımına ara vermek istiyorsanız hesabınızı silmeyin. Bunun için Facebook tarafından sunulan bir başka sistem var.

Hesap dondurma olarak gösterilen bu sistemle beraber kullanıcıların uygulamayı kullanmaya ara vermesi mümkün.

Tekrar hesabınıza giriş yaptığınız zaman da hesabınızın tekrar aktif edildiğini görmek mümkün oluyor. Bunu da kullanıma ara vermek isteyen kullanıcılar için ufak bir hatırlatma olarak ekleyelim.

Diğer içeriklerimize göz atın:


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
ERROR: Sorry, human verification failed.